Áttekintés

Az Európai Leány Matematika Diákolimpia (EGMO) 2012 óta kerül minden évben megredezésre. A verseny célja hogy lehetőséget nyújtson több lány számára nemzetközi matematikaversenyeken való részvételre, illetve bátorítsa őket a matematika iránti érdeklődésük kibontakoztatásában.

A verseny formátuma az IMO-hoz nagyon hasonló, a meghívott országok középiskolásokból álló 4 fős csapattal képviseltetik magukat, a lányok két napon három-három feladat megoldásában mérik össze a tudásukat.

Hazánkban a verseny kezdete óta működik egy felkészítő rendszer, melybe többnyire 10-12. osztályos diákok kapcsolódnak be. Havonta kapnak egy-egy tematikus feladatsort, a beküldött megoldásaikat kijavítjuk, és mindenkinek személyesen visszajelzünk.

Emellett 2019 óta működik egy előkészítő program is egy-másfél havi tematikus táborokkal, amibe fiatalabb diákok is be tudnak kapcsolódni.

Mindkét programról a Felkészülés fül alatt találhattok további információkat, míg a válogatás rendszeréről a Válogatás fül alatt olvashattok bővebben.


Az EGMO felkészítő programot és a csapat kiválasztását Kiss Melinda Flóra csapatvezető és Kocsis Anett csapatvezetőhelyettes szervezik, akik az  egmo.hungary@gmail.com címen érhetőek el. Az előkészítő táborokat Kocsis Anett, Imolay András és Molnár-Sáska Gábor szervezik, őket az EGMOtabor@gmail.com címen érhetitek el.