Felkészülés

EGMO felkészítő program

Hazánkban a verseny kezdete óta működik ez a felkészítő rendszer. A résztvevők havonta kapnak tematikus feladatsorokat, az erre érkező megoldásaikat kijavítjuk és mindenkinek személyesen visszajelzünk.

A felkészülésre itt tudtok jelentkezni, ezt mindenkinek erősen ajánljuk akit érdekel a 2024-es EGMO-n való részvétel lehetősége.

A programban való részvételnek nincsen korhatára, de általában 10-12. osztályosok és kisebb számban 9. osztályosok szoktak csatlakozni.

Őszi félév:

  • Az első két feladatsor kombinatorika és számelmélet témájú, augusztus közepén kerül kiküldésre szeptember 25-i határidővel.
  • A harmadik feladatsor geometria témájú, október 5-én kerül kiküldésre október 25-i határidővel.
  • A negyedik feladatsor algebra témájú, november 5-én kerül kiküldésre november 25-i határidővel.

Ezeken a feladatsorokon a gyakorló feladatok mellett ki lesz jelölve 2-2 nehezebb feladat is, melyek beleszámítanak a válogatásba is. A feladatsorokat a jelentkezőknek emailben küldjük majd el és a beküldés pontos módjáról is emailben tájékoztatunk.

Tavaszi félév:

  • Egy EGMO-jellegű feladatsor január elején kerül kiküldésre, január közepi határidővel.
  • A csapat kihirdetése után a csapattagok és még néhány kerettag számára további fókuszált felkészítést szervezünk, több EGMO-jellegű feladatsort is kapnak, illetve egy felkészítő hétvégi táborban is részt vehetnek. Ezekről közelebbi időpontban küldünk majd részletesebb információt.

A korábbi évek feladatsorait a 2017/18-as tanévig bezárólag megtalálhatjátok itt. Ha év közben csatlakoznátok, a jelentkezési formon tudjátok jelezni ha szeretnétek megkapni a tanév addigi feladatsorait is.

Kérdésekkel Kiss Melinda Flórához és Baran Zsuzsához fordulhattok az egmo.hungary_kakuc_gmail_p_com címen.

EGMO előkészítő program

Ez az előkészítő program 2019 óta működik. A résztvevők egy-másfél havi rendszerességgel táborokban vehetnek részt Budapesten, ahol egy-egy témakört járnak körbe mélyebben, a táborok között pedig házi feladatokat kell beküldeniük, melyekre részletes visszajelzést kapnak. Az előkészítő programot mentorok is segítik, akikhez közvetlenül is fordulhattok matematikai és egyéb kérdésekkel.

A programba 9-12. osztályosok és nagyobb versenytapasztalattal rendelkező 8. osztályosok jelentkezését várjuk. A programban két csoport indul: egy normál ami szélesebb rétegeket és fiatalabb diákokat is szeretne megszólítani, illetve egy intenzív ami a nemzetközi versenyekre való felkészülésben is hasznos segítséget kíván nyújtani.

A program felhívását itt találjátok és itt tudjátok jelezni az érdeklődéseteket. A form kitöltése után körülbelül egy napon belül emailben kaptok bővebb információt és egy belépő feladatsort is. A feladatsor első körös határideje szeptember 17., de később is van lehetőség bekapcsolódni, ehhez is a fenti form-ot töltsétek ki.

Kérdésekkel Kocsis Anetthez, Imolay Andráshoz és Molnár-Sáska Gáborhoz fordulhattok az EGMOtabor_kakuc_gmail_p_com címen.

Összehasonlítás

Az EGMO felkészítő program célja az adott évi EGMO keret felkészítése, illetve a csapat kiválasztása. Lehetőséget nyújt versenyszintű feladatok rendszeres megoldására, amit nagyon hasznosnak gondolunk, a részvételt mindenkinek ajánljuk akit érdekel az EGMO csapatba való bekerülés. Az őszi félév havi feladatsorairól 2-2 feladat bele is számít a válogatásba. Jelentkezés itt.

Az EGMO előkészítő program célja hogy segítsen a versenyekhez szükséges háttértudás megszerzésében és elmélyítésében, de kevésbé fókuszál konkrétan az EGMO versenyre és annak a feladataira. A fiatalabb/kezdő korosztály bevezető feladatokon keresztül ismerkedik meg különböző matematikai területekkel.  Az intenzív csoport anyaga más versenyekre való felkészülés szempontjából is különösen hasznos lehet. Az előkészítő program semmilyen formában nem számít bele a válogatásba. Jelentkezés itt.

A két programban való részvétel nem zárja ki egymást.