Olimpiai szakkör és olimpiai iskola - 2023/2024

Kedves Diákok! Az idei tanévben a hivatalos IMO-MEMO felkészítés két részből is állni fog: az olimpiai szakkörből és az olimpiai iskolából. Mindkét programban elsősorban azokat a 10-12. évfolyamos diákokat várjuk, akiknek van már országos versenyen számottevő eredménye.

A regisztrációs lap itt található. Ha szeretnél bármelyik foglalkozáson részt venni, feltétlenül regisztrálj. A regisztráltak kapják meg a felkészítő alkalmakkal és válogatóversenyekkel kapcsolatos további információkat a tanév során.

Az olimpiai szakköröket Dobos Sándor tanár úr tartja, ezek vegyes témájú feladatmegoldó foglalkozások. A szakkörök a Budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumban, a 127/A teremben lesznek kijelölt pénteki napokon, az első 5 szakkör dátumai: szept. 22., okt. 20., nov. 10., dec. 1., 15., időpontjuk: 14:30-tól 17:00-ig.

Az olimpiai iskolát idén kísérleti jelleggel indítjuk el. Ennek főszervezői: Bán-Szabó Áron, Borbényi Márton, Imolay András, Kovács Benedek, Lenger Dániel, Nádor Benedek. A program fő célja, hogy az olimpiai versenyek anyagát témákra bontva megtanulhassátok és feladatokon begyakorolhassátok. A foglalkozások Budapesten lesznek (várhatóan szintén a Fazekas Mihály Gimnáziumban) kijelölt szombati napokon, az első 5 alkalom: szept. 30., okt. 14., 28., nov. 25., dec. 9., időpontjuk: 10:00-tól 13:30-ig.

A foglalkozásokba online módon is be lehet kapcsolódni, a regisztrált diákoknak a becsatlakozás módjáról emailben értesítést küldünk az alkalmak előtt. Azonban mindenkit kérünk, hogy ha teheti, személyesen jöjjön el, mert az jóval hatékonyabb.

Az olimpiai iskola részeként otthoni gyakorlási lehetőséget is indítunk, melynek keretei között olimpiai jellegű feladatsorokkal gyakorolhattok időre. Ha javítási kapacitásunk engedi, visszajelzéseket is adunk ezekre. Ez a program szept. 25-én indul, részleteket később küldünk.